Mustekauppoja

Tulostinmusteiden kauppaa käydään nykyään pääosin netissä. Johtuu monestakin seikasta. Musteet ovat kalliita ja niitä on kymmeniä tai jopa satoja ei myyntiartikkeita. Tavallinen kauppa ei voi pitää hyllyssä kuin suosituimpia ja silti niitä jää aina myymättä. Vähämenekkiset tuotteet on pakko ottaa pois myynnistä. Nettikaupalla ei ole sitä ongelmaa. Valikoima voi olla laaja, koska asiakaskunta on koko Suomi ja monet ketjut myyvät laajemmallekin alueelle.

Toinen seikka mikä puoltaa nettimyyntiä on se että kaupassa tuskin muistaa oman tulostimen tyyppimerkintää. Vääränlaista mustetta ei kannata ostaa, sillä ei tee mitään. Kotona tulostin on tietokoneen vieressä ja siitä näkee mallimerkinnät ja on helppo tehdä tilaus.

Mustekauppoja netissä:


mustekasetti - Kätevä kasettihakukone, jonka avulla löytää helpommin sopivan musteen. Uuden asiakkaan etu: ilmainen mustekasetti, täyttöpakkaus tai valokuvapaperia. Värikkään sivut ja valikoima vaikuttaa laajalta.

inkclub - On ollut olemassa niin kauan kuin muistan. Muiden tapaan uusi asiakas saa ilmaisen mustekasetin tai fotopaperia. Oman ilmaistarjouksen käytin kauan sitten. Firma on laajentunut perusbusineksen ulkopuolelle tai ainakin ulkolaidoille. Myynnissä on ainakin muistitikkuja ja tulostimia. Lisäksi on "viritteillä" pölypussi ja patteri klubeja. Saa nähdä miten siinä käy. Musteita ainakin myyvät kuin siimaa.

112ink - Hätänumeroa tapaillen myyvät mustetta hekin. Lähes kaikista muista poiketen heiltä EI saa ilmaista mustetta. Kun muiden ilmaiset on käytetty niin sitten voi suunnata katseet tänne. Ilmaisten jutskien sijaan 112 tarjoaa bonusta ostoksista. 7 % bonuksen tilauksesta, joka hyvitetään seuraavassa tilauksessa. Siis pyrkivät sitouttamaan asiakasta. Toisaalta se seuraava tilaus on joskus tehtävä ja siellä se bonus sitten odottaa. Firma on ruotsalainen ja osa teksteistä tulee aina silloin tällöin ruotsiksi. Tämä varoituksena niille, jotka saavat ruotsinkielestä näppylöitä.

finink - Nimestä päätellen tämä ei ole ruotsalainen. Ilmaisen musteen saa täältäkin. Ja samoin kuin muillakin, varsinaista ihku ilmaista mustetta ei ole. Vähintään pitää maksaa postimaksut. Jos tilaa muutakin, niin silloin ilmainen muste tulee siinä samassa ilmaiseksi. Postikulut ovat täällä 5 senttiä vaille 5 euroa.

pixmania - Kaiken muun roinan (lue: elektroniikan) ohella Pixu myy myös mustetta. Paperia ja muita tulostustarvikkeita. Ja tietysti tulostimia ja tietokoneita eli koko tulostukseen tarvittavan offset painon saa pystyyn. Mustetta (siis väripatruunoita ja -kasetteja) on ihan kiitettävä valikoima: laskuri näyttää yli 600 tuotetta. Tilatessa kannattaa olla tarkkana: loppulaskuun saatetaan lisätä kaikenlaista tukea ja turvaa ihan pyytämättä ja yllätyksenä. Ne pitää huomata raksia pois.

onoff - Vertailun vuoksi kotimainen tai siis oikeastaa ruotsalainen, mutta Suomessa kauppaa käyvä, kodinkoneliike. On aloittanut hiljattain nettimyynnin ja myy netin kautta lähes kaikkea mitä saa kaupastakin. Tämä koskee myös tulostinmusteita. Tämä listan ainoa liike, johon voi marssia sisään, jos on saanut epäkuranttia tavaraa. En tiedä mitä sitten liikkeessä sanovat, mutta tyydytystä voi saada siitä, että haukkuu myyjän pystyyn. Ainakin minä saan.

Mustekauppojen vertailua:


vertailussa.com/mustekaupat - Vertailussa vertailusivustolla on vertailtu myös musteita tai oikeammin musteista myyviä kauppoja.

verkosta.info/musteet - Toinen "yleis"vertailusivusto, jossa tulostinmuste vertailu omana teemasivunaan.

mustetta.info - Tulostinmusteiden vertailuun  erikoistunut sivusto.


Tällä sivulla esitetty tieto pitää paikkansa tai sitten ei. Pitäsi tietysti pitää, mutta minkä sille voi jos nettikaupat muuttavat toimintatapojaan ja sivujaan minulta lupaa kysymättä. Vastuu on näilläkin sivuilla kokonaan lukijan.